Μια μέρα στους Gardens by the bay!

6 προβολές

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Αυτός ο φουτουριστικός «κήπος»… βρίσκεται στο κέντρο της Σιγκαπούρης!

Είναι από τις λίγες φορές που ένα αξιοθέατο μου προκαλεί τόσο δέος… Σε μια τεράστια έκταση, ένα βήμα από το Marina Bay Sands, στη Σιγκαπούρη, ανακάλυψα τους Gardens by the Bay, εικόνες λες και από άλλον πλανήτη! Εκτός των άλλων, θα έρθετε μέχρι αυτή την πλωτή πόλιτεία για να επισκεφθείτε τα λεγόμενα Supertrees Grove, αυτά τα υπερμεγέθη ύψους 25-50μ, φουτουριστικά δέντρα που μοιάζουν με κάθετους κήπους και συνιστούν ένα…μαγικό δάσος! Μάλιστα κάποια από τα 12 που βρίσκονται σε αυτό το σημείο (σύνολο 18) ενώνονται μεταξύ τους με μια κρεμαστή μήκους 128μ. γέφυρα σε ύψος 22μ. (OCBC Skyway Skywalk Supertree Grove). Για τέλειες φωτογραφίες προτείνω να τα επισκεφθείτε μέρα που δεν έχει πολύ κόσμο, αλλά θα χρειαστεί να επιστρέψετε το βράδυ όπου λαμβάνει χώρα ένα φαντασμαγορικό θέαμα (καθημερινά 19:45 & 20:45) με τα δέντρα να φωτίζονται ρυθμικά ανάλογα με τη μουσική υπόκρουση… Για την επίσκεψη η είσοδος είναι δωρεάν. Αν πάλι θέλετε να ανεβείτε στη γέφυρα το εισιτήριο κοστίζει SG$8.

Στα συν: Ολοκλήρωσα την επίσκεψή μου στους Gardens by the bay, με τους γυάλινους θόλους, Flower Dome και Cloud Forest. Στον πρώτο είχα την ευκαιρία να πάρω μια γεύση από τους πιο αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της παγκόσμιας πανίδας -με πολλά δέντρα και φυτά να είναι από αυτά που απειλούνται-, ενώ στον δεύτερο, και κατά τη γνώμη μου πιο εντυπωσιακό, εκτός από τον μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη ύψους 35μ. που με καλωσόρισε με την ορμή και τη δροσιά του στην είσοδο, εδώ μέσα ένιωσα λες και βρισκόμουν σε σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας! ( Για τους θόλους υπάρχει εισιτήριο)

Τip: Για να θαυμάσω πανοραμική θέα των κήπων χρειάστηκε να ανέβω μέχρι το Observatory του Marina Bay Sands hotel! Από εκεί ψηλά, η θέα κόβει πραγματικά την ανάσα!

Mια από τις εμπειρίες στην πόλη που μου έμεινε πραγματικά αξέχαστη!

Η θέα από το Marina bay Sands hotel

Gardens by the BayGardens by the Bay

??Titi Velopoulou

Τι νομίζετε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.