Sapoon: Τα 100% φυσικά, χειροποίητα σαπούνια made in Greece!

EnglishGreekItalian

Με motto της “In the natural story we love”, η Sapoon είναι μια υποδειγματική ελληνική εταιρεία που εξειδικευεται στην παραγωγή καλλυντικών φυσικών χειροποίητων σαπούνιων, προσηλωμένη στις αξίες και ιδέες που πηγάζουν απο τον φυσικό τρόπο ζωής και τον σεβασμό στο περιβάλλον!

Sapoon

Τέσσερις φίλοι, ο Σταμάτης Σουεντίε (Δρ. Χημικός Μηχανικός), ο Μάκης Σεραφειμίδης (Καλλιτέχνης), η Μαρία Τσιμητάκη (Χημικός Μηχανικός) και ο Alberto Lozano (Χημικός Μηχανικός) είναι οι εμπνευστές πίσω από αυτό το εγχείρημα που πριν δύο χρόνια ξεκίνησε από την αναγνώριση των ισχυρων πλεονεκτημάτων του σαπουνιού ως προιον καθημερινής χρήσης και φροντίδας και την προσωπική τους ανάγκη χρήσης ενός προιόντος για όλο το σώμα χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα. Μέσα από τα συγκεκριμένα φυσικά σαπούνια αναδεικνύεται ο πλούτος της ελληνικής γης, ενώ απορρίπτοντας κάθε χημική παρέμβαση, μέσω της ψυχρής ωρίμανσης, διατηρούν όλα τα ευεργετικά συστατικά τους!

Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριό τους στο Μοσχάτο και να γνωρίσω από κοντά τον τρόπο παραγωγής αλλά και το όραμά τους!

Από αριστερά: Μάκης Σεραφειμίδης, Μαρία Τσιμητάκη, Σταμάτης Σουεντίε.

Φυσικά, καλλυντικά, χειροποίητα, ελληνικά σαπούνια. Ποια τα ανταγωνιστικά και ουσιαστικά πλεονεκτήματα της Sapoon έναντι άλλων εταιρειών;

Τα καλλυντικά προϊόντα της Sapoon αποτελούν προϊόν υψηλής ποιότητας. 100% φυσικά, καλλυντικά, που συνδυάζουν προδιαγραφές που εγγυώνται το καλύτερο για την επιδερμίδα μας και κατ’ επέκταση τον οργανισμό μας. Είναι αυτές που ξεχωρίζουν τα καλλυντικά μας σαπούνια από μια περιγραφή ως απλά παραδοσιακά ή χειροποίητα. Είναι το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης μεθόδου παραγωγής, των ποιοτικών πρώτων υλών και επίσης του ολοκληρωμένου ελέγχου του προϊόντος από την αρχή έως τη στιγμή που βγαίνει στην αγορά. Έτσι, ένα ακόμη πλεονέκτημα των προϊόντων μας είναι πως όλη η γραμμή παραγωγής βρίσκεται (και ελέγχεται) εξολοκλήρου στο αδειοδοτημένο από τον ΕΟΦ εργαστήριό μας, σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες. O τρόπος παραγωγής της ψυχρής μεθόδου καθιστά τον ανθρώπινο παράγοντα κομβικό.

Με ποιο από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα θέλατε να εδραιωθούν στην αγορά;

Ως ένα ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν εξέχουσας ποιότητας, που θα «ντύνεται» με μια διαφορετική συσκευασία -αποτέλεσμα ανθρώπινης δεξιοτεχνίας-, ξεπερνά τη βιομηχανικού τύπου αντίληψη του φασόν από κάποιο μαζικό παρασκευαστήριο. Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό διαφοροποίησης που το καθιστά premium product τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά.

Ποια η φιλοσοφία πίσω από τη Sapoon; Ποια ανάγκη ήρθε να καλύψει;

Η Sαpoon είναι μια εταιρεία χειροποίητου καλλυντικού σαπουνιού σύγχρονων προδιαγραφών, προσηλωμένη στις αξίες και τις ιδέες που προέρχονται από τον φυσικό τρόπο ζωής και το σεβασμό στο περιβάλλον. Η επένδυσή μας έρχεται να καλύψει το κενό που παρατηρείται στην αγορά φυσικών καλλυντικών από τα ευρέως γνωστά βιομηχανικού τύπου προϊόντα και από προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης. Οι κατηγορίες των αναγκών που καλύπτονται είναι ποικίλες, όπως η διατήρηση της φυσικής υγρασίας και η φυσική περιποίηση της επιδερμίδας.
Η στερεή μπάρα σαπουνιού είναι προϊόν πρώτης ανάγκης. Με την απαραίτητη προσοχή μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Τα προϊόντα της Sαpoon παράγονται από υψηλής ποιότητας φυσικές πρώτες ύλες, και πρώτο το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά και επιπλέον καλλυντικά και αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στον τομέα της κοσμετολογίας και της φυσικής περιποίησης. Η επιλογή της ψυχρής μεθόδου παραγωγής εγγυάται τη διαφύλαξη των ευεργετικών στοιχείων των συστατικών και το 100% φυσικό αποτέλεσμα.

“Για τη Sapoon το κύριο μέλημα αποτελεί η πρόληψη και όχι η αντιμετώπιση”

Αντίθετοι στη λογική της γρήγορης και πολύ δραστικής λύσης, της μη αξιοποίησης τμήματος του ελεύθερου χρόνου μας για τη σωστή φροντίδα του σώματός μας, με την τακτική επιμέλεια και τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φυσικά προϊόντα. Τα καλλυντικά της Sαpoon προφυλάσσουν τη φυσική χλωρίδα του δέρματος και βοηθούν στη θωράκιση και επομένως στην ευεξία του οργανισμού μας. Τα προϊόντα μας είναι ιδανικά για όλες τις επιδερμίδες, ακόμα και τις πιο ευαίσθητες, και αποτελούν μέσο πρόληψης δερματολογικών προβλημάτων.

“Έχουν άδεια να πωλούνται νόμιμα σε φαρμακεία, μιας και είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, ενώ έχουν υποβληθεί και στους αντίστοιχους δερματολογικούς ελέγχους.”

Στόχος μας να μείνουμε προσηλωμένοι στις αρχές μας, κάνοντας πράξη το μότο της εταιρείας «In the Natural Story We Trust», που περιγράφει τη διαδρομή του προϊόντος μέχρι να φτάσει στον τελικό χρήστη, το κοινό μας. «Life-respect-health-care».

Οι ευεργετικές τους ιδιότητες φαίνονται με τη χρήση στο δέρμα. Σε πόσο χρόνο θα δει ο καταναλωτής διαφορά;

Κάθε χρήση αποτελεί και μια ευχάριστη εμπειρία αφού τόσο η υφή όσο και το διακριτικό τους άρωμα κατά τον αφρισμό δίνουν την αίσθηση του πραγματικά φυσικού προϊόντος. Βγάζοντας από το μπάνιο μας καθετί βιομηχανοποιημένο που μπορεί να αντικατασταθεί από το σαπούνι, μπορούμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δούμε μια μεγάλη διαφορά στη λάμψη, στην υφή και στην υγεία της επιδερμίδας μας. Τα αιθέρια έλαια εκτός από τις ευεργετικές τους ιδιότητες προσδίδουν και ένα διακριτικό άρωμα στο σαπούνι.

Το πραγματικό όφελος είναι πως αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι πλαστό ή φαινομενικό αλλά πραγματικό και πηγάζει από τη φυσική αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

Τι σημαίνει για τον απλό καταναλωτή η ψυχρή μέθοδος παραγωγής σαπουνιού;

Πρώτον, ότι τα συστατικά καλλυντικά έλαια δεν θερμαίνονται κατά την αντίδραση σαπωνοποίησης, επομένως διατηρούνται τα ευεργετικά τους στοιχεία, και δεύτερον, ότι το παραγόμενο σαπούνι ωριμάζει φυσικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπου απαιτούνται 35-45 μέρες ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση. Έτσι η ψυχρή μέθοδος σου εξασφαλίζει το «ό,τι βάζεις, παίρνεις» και επομένως, αν βάλεις ό,τι καλύτερο σου προσφέρει η ελληνική φύση αυτό θα διατηρηθεί στο τελικό προϊόν και θα αποδοθεί στην επιδερμίδα κατά τη χρήση. Η Sαpoon έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί στις συνταγές της ελληνικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και φυσικά καλλυντικά έλαια και αιθέρια έλαια υψηλής ποιότητας. Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό φυσικής ενυδάτωσης αποτελεί η φυσική γλυκερίνη που περιέχουν, μιας και δημιουργείται κατά τη σαπωνοποίηση, η οποία όμως απουσιάζει από τα βιομηχανοποιημένα σαπούνια.

Θεωρούνται eco;

Ο τίτλος eco μπορεί σίγουρα να αποδοθεί στο προϊόν, μιας και η απαιτούμενη ενέργεια και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 που του αναλογούν είναι εξαιρετικά χαμηλότερες από εκείνες των βιομηχανοποιημένων σαπουνιών και διεργασιών που αγνοούν τον οικολογικό παράγοντα. Η οικολογικά συνεπής και υπεύθυνη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της Sαpoon είναι η δέσμευσή μας προς όλους εσάς που οι επιλογές σας γίνονται με κριτήριο την ποιότητα, εξετάζοντας ωστόσο και τις συνθήκες παραγωγής.

Με ποιο κριτήριο έχετε επιλέξει τις πρώτες σας ύλες;

Τις ιδιότητές τους και την καλλυντική τους δράση σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Έτσι προέκυψαν οι 12, προς το παρόν, συνταγές που καλύπτουν σχεδόν κάθε απαίτηση για φυσική περιποίηση και ήπια «φαρμακευτική» δράση κάθε τύπου επιδερμίδας. Η επιλογή των πρώτων υλών στην αγορά γίνεται πάντα με κριτήριο την ποιότητα και μετέπειτα την αξιοπιστία και επαγγελματικότητα των προμηθευτών.

Ιδιαίτερα πρακτική η συσκευασία σας! Τι θέλατε να πετύχετε με αυτό;

Όταν η φιλοσοφία σου και το προϊόν σου είναι αφοσιωμένα στην παράδοση και στα οφέλη της μεσογειακής γης, δεν μένει παρά να καταλήξεις σε μια πρακτική συσκευασία που προστατεύει το προϊόν τόσο στα ράφια των καταστημάτων, όσο και μετέπειτα όταν το χρειαστεί ο καταναλωτής. Στη συνέχεια, οι επιρροές από τις εξελίξεις σε υλικά, προδιαγραφές και αισθητική παρουσίαση προϊόντων μας οδήγησαν στο τελικό design της συσκευασίας που φέρει αρκετά στοιχεία πρωτοτυπίας και ορίζεται ως σήμα κατατεθέν μας. Η χρήση κομβίου για το κλείσιμο και οι πλευρικές ραφές έχουν έντονο το στοιχείο της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας.

Δεδομένου ότι είναι ένα premium προϊόν, σε ποιους απευθύνεται;

Eίναι Premium λόγω ποιότητας, ιδιοτήτων και design oπότε απευθύνονται σε όλους εκείνους που αναζητούν ένα φυσικό καλλυντικό προϊόν καθημερινού καθαρισμού αλλά ταυτόχρονα και φυσικής περιποίησης της επιδερμίδας, απαλλαγμένο από επιβλαβή πρόσθετα.

Ποιο είναι το position μέχρι τώρα της εταιρείας στην ελληνική αγορά;

Τα σαπούνια της Sapoon ξεχωρίζουν στην αγορά για πολλούς και σημαντικούς λόγους, από την πληρότητα των συνταγών τους και τη μέθοδο παραγωγής έως το design και τη χρηστικότητα της συσκευασίας τους. Κάθε φυσικό καλλυντικό σαπούνι της Sapoon αποτελείται από βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο σε ποσοστό πάνω από 80% των ελαίων. Το υπόλοιπο 20% απαρτίζεται από ένα ισορροπημένο συνδυασμό ποιοτικών φυσικών καλλυντικών ελαίων, όπως το λάδι αργκάν, το λάδι αβοκάντο ή το αμυγδαλέλαιο και αιθέριων ελαίων, όπως το αυτό του τριαντάφυλλου, του ρωμαϊκού χαμομηλιού, του γιασεμιού ή του άρκευθου.

Ποια τα σημεία πώλησης και ποιες οι μελλοντικές σας βλέψεις;

Παρά τον μικρό χρόνο ζωής της, η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο διανομής, με κριτήριο την ταύτιση αρχών και απόψεων, για την τοποθέτηση των καλλυντικών μας προϊόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονται φαρμακεία, καταστήματα φυσικών καλλυντικών, καταστήματα delicatessen και κέντρα περιποίησης και ομορφιάς κυρίως στην Αττική. Επιπλέον, πέραν των συνεργασιών με καταστήματα λιανικής, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στις συνεργασίες με ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στις κυριότερες τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Αθήνα αλλά και περιοχές χειμερινού τουρισμού, όπως το Ζαγόρι, τα Καλάβρυτα και η Αράχωβα.

“Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε συνεργασίες με ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στις κυριότερες τουριστικές περιοχές της χώρας”

Θα βγάζατε σειρά και σε υγρή μορφή;

Η παραγωγή φυσικού σαπουνιού σε υγρή μορφή έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν από άλλες εταιρείες φυσικών καλλυντικών του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, μιας και ο σχηματισμός ιζήματος έκανε τη χρήση του πολύπλοκη. Από την εξειδίκευση στην ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης στέρεας μορφής, επιλέξαμε να εμπλουτίσουμε την γκάμα προϊόντων μας με τη σειρά «Green Cosmetic Oils», που αφορά σε ιδιαίτερα φυσικά καλλυντικά έλαια περιποίησης της επιδερμίδας. Η σειρά αυτή είναι σε συμφωνία με τη φιλοσοφία της Sαpoon για πλήρη απουσία συντηρητικών από τα προϊόντα μας.

Tip: Η πολυτελής συσκευασία με περίτεχνο design ενδείκνυται για spa-resorts και χώρους περιποίησης και ομορφιάς!

Θα τα βρείτε και σε pocket size (55gr)
Και online παραγγελίες www.sapoonstore.com

Τίτη Βελοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Σε αυτό το χωριό της Νάξου θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου! | ΧΑΛΚΙ

Η Νάξος φημίζεται για τα πολλά και γραφικά χωριά της ενδοχώρας της! Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το Φιλώτι και την Απείρανθο, αυτό όμως...

Opora: Το παραμυθένιο «αγρόκτημα» που ανακάλυψα μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα!

Παρασκευή απόγευμα και περίμενα πώς και πώς να φύγω από το γραφείο και να μετράω τα χιλιόμετρα στην Εθνική οδό με κατεύθυνση το Ναύπλιο.. Είχα...

Οι λόγοι που με έκαναν να την λατρέψω!| ΣΥΜΗ

Σαν πίνακας ζωγραφικής! Σικ, μικρή και κουκλίστικη, σε καθηλώνει από την πρώτη ματιά, αν βέβαια πάρεις την απόφαση να την επισκεφθείς, καθώς χρειάζεσαι 18 ώρες...