Τις περισσότερες φορές για να απολαύσεις την θέα μιας πόλης πρέπει να… «σκαρφαλώσεις» σε λόφους ή να απομακρυνθείς αρκετά από το κέντρο! Αυτό όμως δεν συμβαίνει στη Ρώμη…


Κι αν αναρωτιέστε σε τι αναφέρομαι, η απάντηση βρίσκεται στο Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II, στην Piazza Venezia, βρίσκεται η απάντηση!

Εξαιτίας του ογκώδες αναστήματός του και του λευκού χρώματος, είναι ορατό σχεδόν από όλα τα σημεία της πόλης!

Χτισμένο προς τιμήν του Βίκτορα Εμμανουήλ, του πρώτου βασιλιά της ενοποιημένης Ιταλίας και σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Sacconi το 1885 το μνημείο, στην Piazza Venezia, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Πόσο μάλλον από το 2007 που προστέθηκε ένας γυάλινος ανελκυστήρας που επιτρέπει στους επισκέπτες να ανέβουν στην Terrazza delle Quadrighe (σε ύψος 70μ.) για να θαυμάσουν μια μοναδική, πανοραμική θέα στη Ρώμη!

ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Πράγματι! Αν και στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, λίγα μόλις μέτρα από την Piazza di Spagna κι όμως έχετε όλη την πόλη στα πόδια σας…

Από τη μια η Ρωμαϊκή Αγορά και το Κολοσσαίο, κι από την άλλη η Piazza Venezia και η Via del Corso που οδηγεί στο εμπορικό κέντρο.

Η ρωμαϊκή Αγορά και στο βάθος το Κολοσσαίο

Ορατός είναι φυσικά και ο χαρακτηριστικός θόλος του Pantheon, όπως άλλωστε και η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό!

Piazza Venezia και η Via del Corso που διασχίζει όλο το εμπορικό κέντρο.

Εκτός από τη θέα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από πολύ κοντά τα δύο αγάλματα της θεάς Νίκης!

Στο βάθος διακρίνεται ο τρούλος του Αγ. Πέτρου!


Terrazza delle Quadrighe

Είσοδος: €10

Καθημερινά 9.30-19.30 (τελευταία είσοδος 18.45)

Όλη η Ρώμη στα πόδια μου…

@ Titi Velopoulou