Smart… traveller! Apps που λύνουν τα χέρια σε κάθε ταξίδι!

9 προβολές

Κοιτάζω το κινητό µου και προσπαθώ να θυµηθώ πώς πραγµατοποιούσα τα ταξίδια µου πριν από λίγα χρόνια…χωρίς αυτό!! 

Τώρα, κρατώντας στα χέρια µου ένα smartphone και µε τα κατάλληλα apps είναι σαν να έχω μαζί μου ένα τέλειο «travelkit» που µε ένα κλικ µπορεί να µε βγάλει από κάθε δύσκολη θέση και να µου δώσει άµεσες λύσεις πριν αλλά και κατά τη διάρκεια κάθε ταξιδιού μου! 

Και µπορεί να είµαι από εκείνους που θα έχουν οπωσδήποτε στο χέρι κι έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό αλλά κάθε φορά συνειδητοποιώ πόσο πολύτιµοι είναι αυτοί οι «συνταξιδιώτες» που κάνουν το ταξίδι µου πιο εύκολο και ευχάριστο! 

MY FAVOURITE APP LIST

✔️TripAdvisor: Για να έχω εικόνα των πιο δηµοφιλών προτάσεων (αξιοθέατα, εστιατόρια) σε κάθε προορισµό, αλλά και τις κριτικές των επισκεπτών! Ενώ κάποτε ήταν απαραίτητο, τώρα το συμβουλεύομαι για πιο γενικές πληροφορίες και όχι για προτάσεις φαγητού, λόγω της αναμφίβολης αξιοπιστίας των κριτικών!

✔️Skyscanner ή airtickets

Bρίσκει φθηνά αεροπορικά εισιτήρια γρήγορα συγκρίνοντας δωρεάν τιμές ανάμεσα σε πάνω από 1200 αεροπορικές εταιρείες και online ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Τip:Η airtickets δυστυχώς έχει σταματήσει να πουλά αεροπορικά εισιτήρια. Προσφέρει τη δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερων τιμών.

✔️Βooking.com: Εδώ και χρόνια η πρώτη μου επιλογή όταν να κάνω κράτηση σε ξενοδοχείο! Ακόµα και την ίδια µέρα! Για να βρω ωστόσο πιο ψαγμένα ξενοδοχεία θα ψάξω πλέον και στο instagram.

✔️Χe.com: Έχει σταθεί πολύτιµος βοηθός για να δω απευθείας την ισοτιµία των ξένων νοµισµάτων.

✔️Uber: Εκτός ότι είναι πιο safe και πιο οικονοµικός τρόπος µετακίνησης από τα ταξί, σε βγάζει από τον όποιο μπελά σε μια χώρα που δεν μιλάς τη γλώσσα, καθως δεν χρειάζεται να εξηγήσεις στον οδηγό πού θέλεις να πας! Ο προορισµός σου «δηλώνεται» κατευθείαν στον χάρτη του app.

Tip: Στην Νέα Υόρκη συμφέρει μόνο για μεγάλες αποστάσεις! 

✔️Waze: Το καλύτερο GPS, µε ακριβείς και αξιόπιστες οδικές πληροφορίες που παρέχουν άλλοι χρήστες από την «κοινότητα» της εφαρµογής. Must have «εργαλείο» για road trips!

 

✔️Moovit: Χρήσιμη εφαρµογή για µετακινήσεις µε µέσα µαζικής µεταφοράς σε κάθε πόλη. Σου δίνει κε λεπτομέρειες όλες τις επιλογές-ακόμα και με ποδήλατο!

✔️Rentalcar.com Για μένα είναι η… «booking» για την ενοικίαση αυτοκινήτου! 

✔️Speak & Translate: Μιλάω στη γλώσσα των ντόπιων µε τη βοήθεια αυτού του εύκολου και πρακτικού… µεταφραστή! (Επιλογή και για γραπτή και για προφορική μετάφραση)

✔️AccuWeather: Για ακριβείς πληροφορίες για τον καιρό σε καθημερινό επίπεδο! 

✔️Μessenger ή WhatsApp: Απαραίτητα για να μιλώ και να επικοινωνώ µε face time µε τους δικούς µου. Δωρεάν όταν είμαι σε wifi!

✔️Apps αεροπορικών εταιρειών: Τις χρησιµοποιώ πολύ συχνά ανάλογα µε την εταιρεία που πετάω, όπως Aegean, Alitalia, British Airways, Ryanair, Emirates κ.λπ. Είναι εύχρηστες και σε βγάζουν από τη χρονοβόρα και αρκετά ενοχλητική διαδικασία να βάζεις συνέχεια τα στοιχεία σου. Διαχειρίζεσαι πιο εύκολα την κράτηση και το check in σου.

✔️Wallet: Συγκεντρώνω τα check in των πτήσεών μου, πάσο, εισιτήρια αίθουσες κινηματογράφων κτλ.

✔️Daily yoga: Για να κάνω την αγαπημένη μου γυμναστική σε όποιο μέρο του κόσμου κι αν βρίσκοµαι! Υπάρχουν διάφορα προγράμματα για όλα τα επίπεδα και όλα τα σημεία που θέλω να γυμνάσω! 

✔️Open table: Πολύ χρήσιμη εφαρμογή για άμεσες ή προγραμματισμένες κρατήσεις στα καλύτερα εστιατόρια. Που και πότε θέλεις; Πόσα άτομα; Σε τι στυλ εστιατόριο; Η απάντηση με το πάτημα ενός κουμπιού. Σου βγάζει όλες τις επιλογές, αν υπάρχει διαθεσιμότητα και τι ώρα. Επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα για άμεση κράτηση χωρίς απαραίτητη χρήση πιστωτικής κάρτας! 

 *Αποδείχτηκε πολύ χρήσιμο στο ταξίδι μου στην Νέα Υόρκη καθώς τα καλύτερα εστιατόρια συμμετέχουν! 

✔️City Maps: Ένας διαδραστικός χάρτης που όχι μόνο με καθοδηγεί, αλλά μου επιτρέπει να εντοπίσω τα μέρη με την καλύτερη βαθμολογία. Χρήσιμος είναι και το Maps. Σου δίνει διαδρομή με αυτοκίνητο, αλλά και με τα πόδια και τον εκτιμώμενο χρόνο!

✔️Obike: Ανοίγω το app, scanάρω το QR code πάνω στο όποιο ποδήλατο βρω στην πόλη και το αφήνω πάλι σε όποιο σημείο θέλω.  Υπάρχει χάρτης για να εντοπίσω τα ποδήλατα. Ενώ στη Σιγκαπούρη που πρωτοξεκίνησε λειτουργεί εξαιρετικά με όλα τα ποδήλατα να είναι άρτια, σε άλλες πόλεις που το έχω χρησιμοποιήσει όπως πχ η Ρώμη, δυστυχώς δεν έχει την ίδια δυναμική, καθώς πολλά ποδήλατα είναι κακομεταχειρισμένα!

®️ Titi Velopoulou

Τι νομίζετε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.