Villa Borghese: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καταπράσινη όαση στην καρδιά της Ρώμης!

84 προβολές

Δεν είναι τυχαίο ότι η Villa Borghese, αυτός ο καταπράσινος κήπος ένα βήμα από την Piazza di Spagna και την Piazza del Popolo, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης.

H θέα από ψηλά
Pincio
Παρόλη τη μεγάλη τoυ έκταση (πάνω από 1000 στρέμματα) το πάρκο της Villa Borghese είναι μόλις το τρίτο σε μέγεθος πάρκο της πόλης.
Και δεν πρόκειται για ένα απλό πάρκο. Αλλά για έναν μοναδικό προορισμό με υπέροχους κήπους, λίμνες, περίτεχνα σιντριβάνια, σπουδαία αγάλματα, αλλά και τρια σημαντικά μουσεία παγκοσμίου φήμης!
Ακόμα και μια ολόκληρη μέρα δεν είναι αρκετή για να τη γυρίσετε όλη. Εμένα πάντως είναι η αγαπημένη μου βόλτα όταν θέλω να ηρεμήσω από την κίνηση και τη βουή της πόλης!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ VILLA BORGHESE

Εδώ φανταστείτε το 16ο αίωνα υπήρχαν χωράφια και αμπελώνες. Ήταν το 1605 που ο Ιταλός Καρδινάλιος και συλλέκτης έργων Τέχνης Scipione Borghese, ανιψιός του Πάπα Παύλου Ε’,  την μετέτρεψε σε προσωπικό πάρκο αναψυχής. Μετέπειτα πέρασε στην οικογένειά του.Καθόλη την διάρκεια του 19ου αιώνα οι κήποι άνοιγαν μόνο για εκδηλώσεις και περίπατους τις αργίες.
Κι αυτό μέχρι το 1901 που αγοράστηκε από το ιταλικό κράτος και δωρίθηκε δύο χρόνια αργότερα στο Δήμο της Ρώμης. Από τότε το πάρκο της Villa Borghese είναι μόνιμα ανοικτό στο κοινό.
ΗIGHLIGHTS

✔️H εθνική πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης Galleria Nazionale d’ Arte Moderna. Στεγάζεται σε ένα belle epoque κτήριο που φιλοξενεί σπουδαία γλυπτά και πίνακες των Σεζάν, Ροντέν, Βαν Γκογκ, Μονέ, Κλιμτ κ.α..
H Galleria Borghese

✔️H Galleria Borghese, γνωστή και ως Πινακοθήνη Μποργκέζε με σπουδαίες συλλογές των Μπερνίνι και Καραβάτζιο.

✔️To Pincio. Το πιο πολυσύχναστο τμήμα της Βίλα Μποργκέζε, αλλά και το πιο αγαπημένο καθώς χαρίζει μοναδική θέα στην πόλη. Όποιος ανέβει από την Piazza del Popolo το ανηφορικό μονοπάτι μέχρι εκεί ανταμείβεται με μια πανοραμική θέα της πόλης με τους τρούλους και τις σκεπές, αλλά και το πιο εντυπωσιακό αστικό ηλιοβασίλεμα!

✔️H τεχνητή λίμνη, όαση δροσιάς, όπου μπορείτε να νοικιάσετε βαρκούλα για μια ρομαντική βαρκάδα! Στο νησάκι της λίμνης θα θαυμάσετε έναν μικρό ναό, Ιωνικού ρυθμού, αφιερωμένο στον Ασκληπιό. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί κι ένα συμπαθητικό caffe.

Casina del Lago
✔️Το υδραυλικό ρολόι που λειτουργεί κανονικά μέχρι σήμερα.

✔️Η Casina Valadier, ένα ιστορικό εστιατόριο με εκπληκτική θέα. Στον κήπο του λειτουργεί ένα υπέροχο caffe, ενώ το απόγευμα η ταράτσα του είναι δημοφιλής για το aperitivo!

O κήπος της Casina

Μέσα η Casina Valadier
tips
* Η πρόσβαση στο πάρκο γίνεται εύκολα από τους σταθμούς του μετρό Flaminio (Piazza del Popolo) και Spagna.
* Από το Pincio θα έχετε την καλύτερη θέα στην Piazza del Popolο.
* Το μουσείο, Villa Giulia, παρουσιάζει συλλογή από αρχαία ετρουσκικά χειροποίητα αντικείμενα.
* Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον  ζωολογικό κήπο της Ρώμης!
* Για να μπείτε στην πινακοθήκη πρέπει να κλείσετε εισιτήρια αρκετές μέρες πριν!

* Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο για να μετακινηθείτε πιο εύκολα στο πάρκο. (€5 η ώρα). Ένας άλλος, πιο εύκολος τρόπος να τo γυρίσετε είναι με segway!

* Σχεδόν σε κάθε γωνιά θα βρείτε πωλητές αναψυκτικών, snacks & παγωτών.
* Διαθέτει εννέα εισόδους.

Τι νομίζετε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.