Σκι σε εργοστάσιο…. σκουπιδιών!

EnglishGreekItalian

Θεαματική και καινοτόμος ιδέα. Έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το CopenHill που άνοιξε το φθινόπωρο του 2019 φέρνοντας το συγκεκριμένο σπορ στην καρδιά της Κοπενχάγης!

Το Copenhill διακρίνεται από τη Μικρή Γοργόνα

Τεχνητή πλαγιά σκι 450μ., πίστα αναρρίχησης και μονοπάτι πεζοπορίας κι όλα αυτά μαζί! 

Copenhill
- Advertisement -

Μέχρι στιγμής δεν διαβάσατε κάτι περίεργο. Σωστά; Το ανατρεπτικό στο project είναι ότι αυτό το «αθλητικό πάρκο» βρίσκεται χτισμένο στην κορυφή του νέου κέντρου διαχείρισης αποβλήτων Αmager Bakke. 

Η νέα αρχιτεκτονική πυραμίδα με την επιβλητική καμινάδα που φυσάει γιγάντια δαχτυλίδια καπνού, ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Κοπενχάγης έχει καταφέρει με χρήση τεχνολογίας αιχμής, να μετατρέπει τα απόβλητα σε καθαρή ενέργεια! 

Σκι με θέα στην πόλη
- Advertisement -

Ντυμένο με αλουμίνιο, το καινοτόμο σχεδιαστικά εργοστάσιο, ορατό από παντού, φέρει την υπογραφή του ομίλου Βjarke Ingels Group.

H εγκατάσταση παρέχει θέρμανση σε 150.000 νοικοκυριά, ενώ φέρνει την Κοπενχάγη ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά της να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα!

Πάντως, ακόμα κι αν δεν κάνετε σκι, αξίζει να ανεβείτε στην κορυφή του κτηρίου, στα 86μ. απ’ όπου η θέα κοβει την ανάσα.

Υπάρχει γυάλινος ανελκυστήρας, ωστόσο οι πιο fit μπορείτε να ανεβείτε από τον διάδρομο πεζοπορίας ενώ χαζεύετε τα σλάλομ των δεινών σκιέρ.

H θέα από το Copenhill

•Η πρόσβαση είναι δωρέαν. Πληρώνει όποιος θέλει να κάνει σκι.

•Λειτουργεί σχολή σκι και μαγαζί ενοικίασης εξοπλισμού.

•Κάτω λειτουργεί cafe.

Στο βάθος διακρίνεται η γέφυρα του Oresund

www.copenhill.dk

- Advertisement -

Σχετικά Άρθρα

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Σε αυτό το χωριό της Νάξου θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου! | ΧΑΛΚΙ

Η Νάξος φημίζεται για τα πολλά και γραφικά χωριά της ενδοχώρας της! Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το Φιλώτι και την Απείρανθο, αυτό όμως...

On the Rocks: Το τέλειο beachhouse το ανακάλυψα στη Σύμη!

Θα ήταν από μόνο του λόγος για να φτάσω σε οποιοδήποτε μέρος, πόσο μάλλον όταν το εντόπισα σε ένα από τα αγαπημένα μου νησιά,...

Opora: Το παραμυθένιο «αγρόκτημα» που ανακάλυψα μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα!

Παρασκευή απόγευμα και περίμενα πώς και πώς να φύγω από το γραφείο και να μετράω τα χιλιόμετρα στην Εθνική οδό με κατεύθυνση το Ναύπλιο.. Είχα...