Μπριζόλα: Elegant κρεατοφαγία σε μια urban αποθήκη!

5 προβολές

Μια εγκατελειμμένη αποθήκη στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, το απόλυτο στέκι για υψηλή… κρεατοφαγία!

Το Μπριζόλα είναι μια νέα πρόταση (από τον Μάιο) με την υπογραφή του επιχειρηματία Γιώργου Κώστογλου γνωστού για τα εστιατορικά του projects στη Θεσσαλονίκη (Ζύθος, Αγιολί, κτλ) που σε καλεί να ζήσεις μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία εκτός… κέντρου!

Σ’ έναν πρώην βιομηχανικό χώρο, ένα βήμα από το mall One Salonica, βρήκε ο ίδιος το τέλειο σημείο για το επόμενό του project στο οποίο έδωσαν σάρκα και οστά οι σκηνογράφοι-αρχιτέκτονες Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, αλλά και ο εικαστικός Λάζαρος Πάντος.
Από την είσοδο κιόλας η φωτισμένη με λαμπάκια πινακίδα ΜΠΡΙΖΟΛΑ θυμίζει λίγο κάτι από Brodway… σκέφτηκα…

Στην ψηλοτάβανη αίθουσα όπου κυριαρχεί το βιομηχανικό design, οι ξύλινες σκαλωσιές για διαχωριστικά και οι τζαμαρίες που κρυφοκοιτάζουν έξω στην ήσυχη γειτονιά, η ατμόσφαιρα αποπνέει κάτι από τον μυστηριασμό του Μεσαίωνα… με το μόνο «διακοσμητικό» να είναι ένα πιστό αντίγραφο της αυτοπροσωγραφίας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου!

Μπριζόλα

Αυτό που τράβηξε αμέσως το βλέμμα μου πάνω του είναι η παλιά, επιβλητική ξύλινη πόρτα, που αν και «ήρθε» από ένα μοναστήρι της Σερβίας, μοιάζει σαν να υπήρχε πάντοτε σ’ αυτό το σημείο…

Άλλωστε όλα εδώ συνηγορούν ώστε να σε ταξιδέψουν για λίγο κάπου αλλού… ίσως σε κάποιο κελάρι της Τοσκάνης ή σε κάποιο ψαγμένο new age στέκι του Βrooklyn…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όσο για τα ψυγεία με τα κρεμαστά κομμάτια κρέατος μαζί με το… ολίγον brutal όνομά του προϊδεάζουν για το τι θα αντίκριζα στο μενού. Λαχταριστά και εκλεκτά κρέατα dry aged, σε premium κοπές.

Από τα ιδιαίτερα ορεκτικά ξεχώρισα το signature Ψίχουλα, ένα ασυνήθιστο πιάτο με αυγό ποσέ, προζυμένιο ψωμί, πατάτα, ψητή ντομάτα και λουκάνικο και διάφορα αρώματα, ένα εξαίσιο συκωτάκι από παπάκι με καραμελωμένο μάνγκο-σκέτη πανδαισία- αλλά και τα μοσχαρίσια γλυκάδια με μια ντελικάτη λεμονάτη chutney!

Όσο για το κυρίως, ένα εκλεκτό κομμάτι μοσχάρι ωρίνανσης 40 ημερών προσγειώθηκε μπροστά μου, medium rare, για να γράψει τον τέλειο επίλογο.

Ένα κόκκινο κρασί από τις μέχρι στιγμής 60 ετικέτες (η λίστα θα ξεπεράσει τις 100), επιλεγμένες από τους καλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού αμπελώνα, συνοδεύει άριστα το δείπνο μου την ώρα που μουσική υπόκρουση σε μια version ατμοσφαιρικής κλασικής δωματίου συμπλήρωνει την εμπειρία…


Τip: Σύντομα θα μπορούμε να ανοίγουμε και μισή φιάλη!

Μπριζόλα

Από €40. Kαθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 14:00. Κυριακή 14:00-19:00.

Brizola

?? Titi Velopoulou (#idiscover.gr)

Τι νομίζετε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.