Mέσα στην κουζίνα του Duck, το κρυμμένο μυστικό της πόλης!

Είναι από εκείνα τα μαγαζιά που κάνουν, με το που ανοίγουν, όλη την πόλη να μιλάει γι’ αυτά!
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, το 2014 κέντρισε το ενδιαφέρον των ντόπιων, όχι μόνο γιατί ήταν το «κρυμμένο μυστικό», κάπου στη βιομηχανική περιοχή του Δήμου Πυλαίας, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το ιδιαίτερο concept του που συστήθηκε στην αρχή ως private cheffing…
Από τότε που επισκέφθηκα για πρώτη φορά το Duck, (η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκα GPS) με ξάφνιασε ευχάριστα… και όπως απέδειξε τα χρόνια που ακολούθησαν, ήταν ένα καινοτόμο concept που ήρθε για να μείνει…
Έτσι κάπως αποφάσισα σε αυτή μου την επίσκεψη στην πόλη να περάσω ένα πρωινό μαζί με την Ιωάννα Θεοδωρακάκη, ιδιοκτήτρια και chef, γύρω από τη μεγάλη open cuisine της και να μάθω μερικά από τα μυστικά της!
Μπαίνοντας στο χώρο νιώθεις αρχικά σαν να εισβάλλεις σε κάποιο σπίτι, καθώς όλα στο Duck, που φέρουν την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας Ράνιας Σταματάκη, σε country style ύφος, μοιάζουν σαν σκηνικό από φινετσάτη εξοχική κατοικία…
Στην ορθάνοιχτη κουζίνα που μονοπωλεί στο χώρο του εστιατορίου, ήδη είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για το μεσημεριανό τραπέζι…
Τόσο η Ιωάννα όσο και η υπόλοιπη ομάδα, (ανάμεσά τους και η μητέρα της) βρίσκονταν στις θέσεις τους και ετοίμαζαν το μενού της ημέρας…
Κατσαρόλες κοχλάζαν ρυθμικά, ο φούρνος θερμαίνονταν υπομονετικά για να υποδεχτεί τα γεμάτα νοστιμιές ταψιά, και οι γαργαλιστικές μυρωδιές ξυπνούσαν μνήμες από το κλασικό κυριακάτικο τραπέζι των παιδικών μου χρόνων…
Αυτό άλλωστε είναι και η φιλοσοφία πίσω από το Duck! Μια μικρή καλομαγειρεμένη κάρτα μεσογειακής κατεύθυνσης με απλές, καθαρές μαμαδίστικες γεύσεις που κερδίζει στις λεπτομέρειες και δίνει μεγάλη έμφαση στην εκλεκτή πρώτη ύλη!
Από τα αγαπημένα πιάτα το κριθαράκι με φρέσκιες γαρίδες, το ριζότο με μανιτάρια αλλά και η ταλιάτα μόσχου, ενώ δεν λείπει μια κάρτα ημέρας με συνταγές ανάλογα με το υπάρχει φρέσκο στην αγορά!
Μάλιστα το Duck υποστηρίζει και τη λογική farm to… table, καθώς πλέον διαθέτει έναν μικρό κηπάκο όπου η Ιωάννα καλλιεργεί τα δικά της μυρωδικά και ζαρζαβατικά!
Στα συν η αναπάντεχα μεγάλη λίστα σε κρασιά που αριθμεί τις 120 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα σε μια αναλογιά 80%-20%, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Στέφανος Αντωνιάδης!
Καλό είναι να κάνετε κράτηση!
Καθημερινά εκτός Δευτέρα
?? Τίτη Βελοπούλου (#idiscover.gr)