Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της Αβάνας! | Cuba

8 προβολές

Αβάνα… Ένα ταξίδι στην πεμπτουσία της Κουβανέζικης ψυχής!

Αβάνα
Tα χαρακτηριστικά vintage αυτοκίνητα

Vintage σκηνικό κινηµατογραφικής ταινίας, η Αβάνα, ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μέρη, ήταν για μένα ένα ταξίδι με χρονομηχανή!

PARTE VIEJA

Όλη την ενέργεια της Αβάνας θα τη νιώσετε στην Παλιά Πόλη –Parte Vieja για τους Κουβανούς– όπου συγκεντρώνονται αυτά τα υπέροχα αποικιακά κτήρια που παρά την εικόνα εγκατάλειψης αποπνέουν ακόµα και σήµερα µοναδική ατµόσφαιρα, οι πλανόδιοι µουσικοί, οι καλλιτέχνες του δρόµου και οι ολάνθιστες αλέες που σε οδηγούν σε κρυµµένα patios µε αναπάντεχες εκπλήξεις.

Havana
Πολυφωτογραφημένος δρόμος, απέναντι από το Καπιτώλιο!
Αβάνα
Μέσα στα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης
Αβάνα
Παντού θα συναντήσετε πλανόδιους μουσικούς…

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να χαθείς χωρίς πυξίδα στα παράλληλα στενά δροµάκια Compostela, Cuba, Habana τα οποία καταλήγουν νοητά στον Cathedrale αλλά και στα κάθετα σοκάκια τους που βρίθουν από υπέροχα µαγαζάκια ιδανικά για ατελείωτο χάζι…

Απρόσμενες εκπλήξεις στην καρδιά της Παλιάς Πόλης

Αβάνα
Η αληθινή ζωή των ντόπιων

MALECON

Η παραλιακή οδός της Αβάνας! Νοικιάστε ένα vintage cabrio αυτοκίνητο µε λίγα pesos και διασχίστε την την ώρα της δύσης! Η αύρα της Καραϊβικής σε συνδυασµό µε την ενέργεια των δεκάδων Κουβανών που αράζουν δίπλα στη θάλασσα απλά… µαγεύει!

MY FAVOURITE SPOTS

CAFE O’REILLY

Με το που το ανακάλυψα έγινε αµέσως το αγαπηµένο µου café και η απαραίτητη στάση της ηµέρας! Το Café O’Reilly στον οµώνυµο δρόµο της Παλιάς Πόλης, εκτός του ότι µοιάζει βγαλµένο από βιβλία του Hemingway, σερβίρει τον καλύτερο καφέ στην Αβάνα καθώς διαθέτει δικό του καφεκοπτείο. Οι ευωδιές του µου έχουν µείνει χαραγµένες στη µνήµη… (Ο Reilly µε San Ignacio)

CASA MIGLIS

Havana
CasaMiglis

Εδώ έζησα µια εξαιρετική γαστρονοµική εµπειρία! Αυτόν τον ατµοσφαιρικό χώρο, αυθεντικό κουβανέζικο σπίτι, θα το εντοπίσετε κρυµµένο σε ένα στενάκι λίγα µέτρα από τη Malecon! (Lealtad 120, Animas y Lagunas)

SARATOGA HOTEL

Ένα από τα πιο ατµοσφαιρικά ξενοδοχεία της Αβάνας µε αποικιακό στυλ και εξαιρετικό location απέναντι από το Καπιτώλιο και σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Πόλη.

Στα συν η πισίνα στο roof garden µε πανοραµική θέα σε όλη την πόλη. Στα µείον η όχι και τόσο γρήγορη εξυπηρέτηση! (Paseo de Marti)

 LA BODEGUITA DEL MEDIO

Mπορεί να είναι τουριστικό και να ποζάρει σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό, αλλά το προτείνω ανεπιφύλακτα για να ζήσετε λίγη από την αίγλη µιας άλλης εποχής, να µεθύσετε µε τα mojitos εκείνα που απολάµβανε ο Ηemingway και να αφεθείτε στους ρυθµούς της salsa από ντόπιους µουσικούς… (Empedrado, La Habana)

My secret tips:

Η πιο ατμοσφαιρική Pefumeria

• Φεύγοντας πήρα µαζί µου ένα αυθεντικό άρωµα από την πιο παλιά Perfumeria στην Aβάνα. Fix τιµές στα 19 δολάρια το µπουκαλάκι των 125ml! (156 Mercaderes)

Αβάνα
Η πλατεία όπου ανακάλυψα τη boutique της σχεδιάστριας

• Eυρωπαϊκού στυλ το υπέροχο café-bistro που συνυπάρχει µε την boutique της σχεδιάστριας Jacqueline Funero (Compostela No 1 esquina Cuarteles Plazuela del Angel). Στη συγκεκριµένη ανερχόµενη γειτονιά, κοντά στο Museo de la Revolucion, ανακάλυψα πολύ προσεγµένες προτάσεις για φαγητό, ανάµεσά τους µια υπέροχη trattoria, τη 5 Esquinas! (104 esq. Cuarteles )

Havana
Βόλτα με ένα χαρακτηριστικό vintage αυτοκίνητο!

• Παγωτό στο Coppelia (2111 Calle L ), αλλά µην περιµένετε στην τεράστια από τουρίστες ουρά. Προτιµήστε την καντίνα απ΄ όπου το παίρνουν οι ντόπιοι, απλά πρέπει να πληρώσετε στο δικό τους νόµισµα (cuc)! • Μπορείτε να κάνετε παζάρια στους µικροπωλητές αλλά δεν έχει σχέση µε ό,τι έχετε συνηθίσει στις χώρες της Ανατολής! Κι εδώ µπορεί να τα έχουν µεγάλη ανάγκη τα χρήµατα, αλλά δεν θα υποκύψουν και τόσο εύκολα στις πιέσεις σας…

Αβάνα
La Casa den Habano
Κι όμως αυτό είναι φαρμακείο!

?? Τίτη Βελοπούλου

Τι νομίζετε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.