Το αξέχαστο ταξίδι μου στην Ιερουσαλήμ

EnglishGreekItalian

Με ένα sherut (van των 10 θέσεων που ξεκινάει από τον κεντρικό σταθμό του Τελ Αβίβ), το οποίο μπορείς να μοιραστείς με άλλους, έφτασα με λίγα shekel (35ils) στην Ιερουσαλήμ μετά από 40′ σε αυτοκινητόδρομο.

Άλλωστε, λόγω του ότι ήταν Sabbath (το Σάββατό τους είναι η δική μας Κυριακή) και δεν λειτουργούσε τίποτα, ήταν ο μόνος τρόπος για να πεταχτείς για μια ημερήσια!

- Advertisement -

Τα τείχη της Παλιάς Πόλης αγκαλιάζουν μέσα τους ένα χωνευτήρι λαών, θρησκειών διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν αρμονικά.

- Advertisement -

Ακολουθώντας από την Πύλη της Jaffa τον δρόμο της αγοράς, ένα υπαίθριο παζάρι στο Christian quarter (χριστιανική συνοικία), δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ όλα εκείνα τα συναισθήματα που θα με κατέκλυζαν μπαίνοντας στον ναό της Αναστάσεως.

Το δέος και η συγκίνηση που με πλημμύρισαν, ειδικά μέσα στον Τάφο του Χριστού (έχει αρκετή ουρά για να προσκυνήσει κανείς), είναι κάτι το ανεξήγητο…

Ακόμα και ανάμεσα στους χιλιάδες προσκυνητές που καταφτάνουν από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου η ατμόσφαιρα παραμένει απόκοσμη!

Οι εργασίες αναστήλωσης -θα ολοκληρωνόταν πριν το Πάσχα- με σκοπό τη συντήρηση του Πανάγιου Τάφου και την προστασία του ιερού μνημείου από τη φθορά του χρόνου.

Ανεξάρτητα από την πίστη του καθενός, κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μετά από μια επίσκεψη στον τόπο όπου αναβιώνει και γιορτάζεται κάθε χρόνο από όλη τη χριστιανοσύνη η Ανάσταση του Χριστού!

Tip: Αν έχετε λίγο χρόνο, πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής για Τελ Αβίβ, κάντε μια στάση στο εκπληκτικής αρχιτεκτονικής Mamilla Hotel στην Alrov Mamilla Avenue (5΄ από την κεντρική είσοδο της Παλιάς Πόλης) για ένα καφέ ή ένα ginger tea στο lobby του!

?? Τίτη Βελοπούλου

- Advertisement -

Σχετικά Άρθρα

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Σε αυτό το χωριό της Νάξου θα χάσετε την αίσθηση του χρόνου! | ΧΑΛΚΙ

Η Νάξος φημίζεται για τα πολλά και γραφικά χωριά της ενδοχώρας της! Και μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζετε το Φιλώτι και την Απείρανθο, αυτό όμως...

On the Rocks: Το τέλειο beachhouse το ανακάλυψα στη Σύμη!

Θα ήταν από μόνο του λόγος για να φτάσω σε οποιοδήποτε μέρος, πόσο μάλλον όταν το εντόπισα σε ένα από τα αγαπημένα μου νησιά,...

Opora: Το παραμυθένιο «αγρόκτημα» που ανακάλυψα μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα!

Παρασκευή απόγευμα και περίμενα πώς και πώς να φύγω από το γραφείο και να μετράω τα χιλιόμετρα στην Εθνική οδό με κατεύθυνση το Ναύπλιο.. Είχα...