Το αξέχαστο ταξίδι μου στην Ιερουσαλήμ

4 προβολές

Με ένα sherut (van των 10 θέσεων που ξεκινάει από τον κεντρικό σταθμό του Τελ Αβίβ), το οποίο μπορείς να μοιραστείς με άλλους, έφτασα με λίγα shekel (35ils) στην Ιερουσαλήμ μετά από 40′ σε αυτοκινητόδρομο.

Άλλωστε, λόγω του ότι ήταν Sabbath (το Σάββατό τους είναι η δική μας Κυριακή) και δεν λειτουργούσε τίποτα, ήταν ο μόνος τρόπος για να πεταχτείς για μια ημερήσια!

Τα τείχη της Παλιάς Πόλης αγκαλιάζουν μέσα τους ένα χωνευτήρι λαών, θρησκειών διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν αρμονικά.

Ακολουθώντας από την Πύλη της Jaffa τον δρόμο της αγοράς, ένα υπαίθριο παζάρι στο Christian quarter (χριστιανική συνοικία), δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ όλα εκείνα τα συναισθήματα που θα με κατέκλυζαν μπαίνοντας στον ναό της Αναστάσεως.

Το δέος και η συγκίνηση που με πλημμύρισαν, ειδικά μέσα στον Τάφο του Χριστού (έχει αρκετή ουρά για να προσκυνήσει κανείς), είναι κάτι το ανεξήγητο…

Ακόμα και ανάμεσα στους χιλιάδες προσκυνητές που καταφτάνουν από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου η ατμόσφαιρα παραμένει απόκοσμη!

Οι εργασίες αναστήλωσης -θα ολοκληρωνόταν πριν το Πάσχα- με σκοπό τη συντήρηση του Πανάγιου Τάφου και την προστασία του ιερού μνημείου από τη φθορά του χρόνου.

Ανεξάρτητα από την πίστη του καθενός, κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μετά από μια επίσκεψη στον τόπο όπου αναβιώνει και γιορτάζεται κάθε χρόνο από όλη τη χριστιανοσύνη η Ανάσταση του Χριστού!

Tip: Αν έχετε λίγο χρόνο, πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής για Τελ Αβίβ, κάντε μια στάση στο εκπληκτικής αρχιτεκτονικής Mamilla Hotel στην Alrov Mamilla Avenue (5΄ από την κεντρική είσοδο της Παλιάς Πόλης) για ένα καφέ ή ένα ginger tea στο lobby του!

?? Τίτη Βελοπούλου

Τι νομίζετε;

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.