Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό και σίγουρα δεν θα σας την προτείνει κανένας ξεναγός…

Την ανακάλυψα τυχαία στη συγκρότημα De Hallen στην hip και γειτονιά Oud-West (ένα βήμα από το φημισμένο μουσείο του Van Gogh) και όπως με ενημέρωσε ο  Ολλανδός φίλος μου Eduard, είναι τόσο καινούρια που δεν έχουν προλάβει να την επισκεφθούν ακόμα ούτε οι ντόπιοι. Αφήστε δε που εκείνοι που την έχουν ήδη καθιερώσει για after office meeting point, θέλουν να την κρατήσουν μακριά από τα τουριστικές ορδές που κατακλύζουν την πόλη τους!

Η De Foodhallen είναι μια τυπική ευρωπαική σκεπαστή food market με δεκάδες corners από όπου μπορεί κανεία να σερβιριστεί όλη τη μέρα (self service) μια τεράστια γκάμα σε high end steeet food! Ήταν δύσκολο να αντισταθώ σε αυτούς τους γευστικούς πειρασμούς με τις γαργαλιστικές μυρωδιές που ετοιμάζονταν εκεί μπροστά μου: από sushi, κινέζικο και tapas μέχρι ποικιλίες εκλεκτών ντόπιων τυριών/αλλαντικών, τα οποία και βρήκα την ευκαιρία να απολαύσω στους πάγκους δίπλα σε άλλες παρέες!

Tip: Στην ίδια στοά (De Hallen Amsterdam), ακριβώς απέναντι, λειτουργεί και το εξαιρετικό concept store Local Goods με design διακοσμητικά, gadgets, ρούχα και γουστόζικα μικροαντικείμενα, όλα από Ολλανδούς σχεδιαστές!

Αν βρεθείτε στην Oλλανδική πόλη, πραγματικά αξίζει να την επισκεφθείτε!

🚃 7, 17 & 🚴
📝📸 Titi Velopoulou